O nouă pensionare din CSM de frica micșorării pensiei

Data:

Judecătoarea Nicoleta Margareta Țînț din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a depus cererea de pensionare. Solicitarea de ieșire la pensie este cu data de 31 decembrie, fără să mai aștepte finalizarea mandatului. Astfel, judecătoarea câștigă câteva mii de lei în plus la viitoarea pensie. Nicoleta Țînț are 48 de ani.

Țînț a fost om de bază a majorității „conservatoare” din CSM și a susținut toate deciziile controversate care au marcat activitatea ultimilor 6 ani de mandat.

Citește și: Record: CSM a aprobat pensionarea a 60 de judecători într-o singură zi 

Ce pensie va încasa Țînț

În ultimul an, Țînț a încasat un salariu net lunar de la CSM de 27.000 de lei, pensia pe care urmează să o încaseze fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Cererea de pensionare a judecătoarei a venit când ministrul Justiției le făcea responsabile de valul de pensionări din sistem pe Andrea Chiș și Gabriela Baltag, judecătoare din CSM care și-au depus cererile de pensionare, cu precizarea că Andrea Chiș a solicitat pensionarea începând cu data de 7 ianuarie 2023.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...