miercuri, 25 mai 2022
AcasăLa ziEducațieO parte din creșele din județul Cluj vor fi preluate de Inspectoratul...

O parte din creșele din județul Cluj vor fi preluate de Inspectoratul Școlar

Potrivit prevederilor Hotărârii de Urgență, nr.100/10.09.2021, publicată în Monitorul Oficial pe data de 15 septembrie 2021, începând cu luna ianuarie 2022, creșele de stat sunt arondate, la solicitarea primarilor, în urma hotărârilor autorităților deliberative, prin decizia inspectoratelor școlare județene, unităților de învățământ preșcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică.

În județul Cluj, în anul școlar 2021-2022, în sistemul public de stat, există 28 de creșe (Cluj-Napoca-19, Turda-3, Câmpia Turzii-1, Huedin -1, Dej -1, Florești-1, Apahida-1, Aghireșu-1, în care funcționează 105 grupe pentru cei 2.025 de antepreșcolari înscriși, cu vârsta cuprinsă între 11 luni și 3 ani.

Conform O.U.G. nr.100/2021, la solicitarea administrațiilor publice locale, Inspectoratul Școlar Județean Cluj va prelua coordonarea metodologică pentru 17 grupe de copii, din creșele care funcționează în Turda, Câmpia Turzii, Huedin, Apahida și Aghireșu și care urmează să fie arondate unor unități de învățământ preuniversitar, de nivel preșcolar cu program prelungit, având personalitate juridică în localitatea în care funcționează aceste creșe.

Citiți articolul integral pe Transilvaniareporter.ro

Citiți și

Clujul a primit undă verde pentru metrou și tren metropolitan

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE