O pensionară, paravan într-o afacere de milioane cu apartamente de lux în Copou. Proces cu Fiscul

Data:

Dezvoltatorii ansamblului Exclusive Residence de pe amplasamentul fostei fabrici Textila din Copou luptă cu Fiscul pentru o bagatelă de nici 1% din valoarea investiţiei. 

Marta Negurici, mama celor doi fraţi care au realizat ansamblul, a cerut Fiscului returnarea a 825.000 de lei, sumă despre care susţine că i-ar fi fost reţinută în plus faţă de impozitele datorate.

Cum Fiscul nu a dat niciun răspuns la cererea Martei Negurici de a i se înapoia banii, aceasta s-a adresat instanţei. Acum şase luni, Curtea de Apel îi dădea dreptate lui Cristian Negurici într-un proces contra municipalităţii, cu o miză de 50.000 de euro.

În perioada 2014-2015, Marta Negurici a vândut mai multe apartamente în complexul din Copou, ca persoană fizică. În acest mod, ea a beneficiat de un tratament fiscal mai favorabil, impozitele plătite în cazul transferului de proprietate între persoane fizice fiind mult mai reduse. Practic, ea a plătit doar un impozit pe venit de 2-3%.

În 2017 însă, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bacău au considerat că activitatea imobiliară a Martei Negurici depăşeşte cadrul simplelor tranzacţii între persoane fizice, încadrând banii încasaţi de aceasta din vânzarea apartamentelor din Copou la venituri din activităţi independente, supuse unui regim de impozitare mai sever.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Muzeele din Ucraina, jefuite de ocupanții ruși: „Ne fură istoria”

Muzeul Regional de Artă din Herson a pierdut 10.000...

CJ Bistrița-Năsăud face cetățean de onoare un afacerist inculpat pentru corupție

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că intenționează să acorde...

Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere...

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...