VIDEO O rachetă rusească a căzut pe teritoriul R. Moldova. Mai multe case avariate

Data:

Ministerul de Interne anunță că o rachetă rusească, doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, a căzut luni dimineață, pe teritoriul satului Naslavcea, raionul Ocnița, localitate aflată la frontiera de nord cu Ucraina. Nu sunt victime. Geamurile mai multor locuințe au fost sparte.

Primăria din Naslavcea a convocat ședința comisiei teritoriale pentru situații excepționale pentru a „evalua situația și a stabili toate circumstanțele”. Secretarul consiliului raional Ocnița, Alexei Galușca, a confirmat pentru Europa Liberă că mai multe clădiri din Naslavcea au fost afectate, fără a fi înregistrate victime.

YouTube video

Citește și: Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă online pentru mâncare o uriașă rețea de trafic

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, autoritățile din regiunea ucraineană Cernăuți, de la frontiera de nord a R. Moldova, au anunțat că infrastructura energetică a regiunii a fost supusă unui atac din partea forțelor armate ruse. Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, mai multe obiecte de infrastructură critică au fost avariate, în urma unui atac cu rachete. Într-un mesaj pe canalul său de Telegram, oficialul a îndemnat locuitorii regiunii să nu fotografieze locurile exploziilor.

Citește și: Caz şocant: şefa de la Dermatologie din Spitalul „Sf.Spiridon” şi-a „cazat” părinţii în unitate timp de 3 ani

Potrivit unor imagini video, apărute pe mai multe rețele de socializare și canale de Telegram, rachetele rusești ar fi lovit și Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk, amplasată pe cursul superior al râului Nistru, la aproximativ 20 de km de Naslavcea, o localitate din raionul Ocnița și cel mai nordic punct al R. Moldova.

Poliția de Frontieră a anunțat întreruperea programului de lucru a mai multor puncte de trece a frontierei din nordul țării (Otaci, Larga, Unguri și Lipcani-Podvirevka), din motive de securitate, „în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei”. (Radio Europa Liberă Moldova)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...