O rusoaică care trăia în Ucraina și s-a refugiat în România este educatoare voluntară pentru integrarea copiilor ucraineni refugiați în Brașov

Data:

Elizaveta Babets este o ucraineană de origine rusă, de doar 24 de ani, care a fugit din calea războiului pornit de propriul popor împotriva țării în care locuia. A ajuns în România și a început să muncească pentru a-i ajuta pe ceilalți care au ajuns aici să se integreze.

Liz, cum îi spun prietenii, este fixer-traducător și educatoare voluntară în Brașov, acolo unde-i ajută pe copiii ucraineni refugiați din calea războiului să se adapteze, să socializeze și să reușească să comunice.

Liz își desfășoară activitatea la Blue Dot Brașov, sub egida UNICEF, în cadrul proiectului ”Teach for Ukraine”, desfășurat de Fundația Cărturești. UNICEF a ales Brașov pentru a amenaja o grădiniță pentru copiii ucraineni.

Proiectul Blue Dot vine în sprijinul refugiaților din Ucraina și își desfășoară activitatea în Albița, Huși, Isaccea, Siret, Sighetu Marmației, Brașov și București (sectorul 6). Blue Dots sunt centre de sprijin pentru refugiați, care acoperă cele mai imediate nevoi ale copiilor și femeilor, într-o manieră integrată.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Universitatea Babeș-Bolyai organizează admiterea la universitățile din Ucraina pentru tinerii refugiați

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...