O societate a prietenului lui Iohannis, cea mai mare sumă donată de o persoană juridică către PNL

Data:

Societatea MHS Truck&Bus SRL București a donat Partidului Național Liberal cea mai mare sumă la capitolul persoane juridice care au contribuit cu bani pentru finanțarea acestei formațiuni politice, potrivit situațiilor anuale, publicate în Monitorul Oficial, în perioada 2014-2021.

Este vorba de 225.000 de lei cash, virați la data de 14 noiembrie 2016, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acel an. MHS Truck&Bus SRL îi aparține omului de afaceri Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Presa a dezvăluit, recent, că, prin intermediul unei alte societăți, Schmidt a câștigat, în condiții suspecte, un contract pentru furnizarea a 600 de autoturisme BMW către Poliția Română. Procedura a fost organizată de Inspectoratul General al Poliției Române aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne condus de liberalul Lucian Bode.

Președintele Iohannis, firma Automobile Bavaria SRL, Poliția Română și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au negat orice ilegalitate în desfășurarea procedurii. Mai mult, Bode a amintit faptul că USR, care, prin vocea președintelui Cătălin Drulă, a criticat modul de atribuire al contractului, a primit donații de la firme ale lui Michael Schmidt.

Este vorba de 113.000 de lei donați către USR în 2016. Bode nu a menționat, însă, deloc faptul că același om de afaceri a finanțat și formațiunea pe care o reprezintă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citeşte şi: O groapă comună şi alte 200 de morminte, descoperite în oraşul ucrainean Lîman

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...