O vară pierdută

Data:

Sezonul estival, mai încins și mai furtunos ca altădată l-a îngrijorat pe Iohannis care (după o plimbare cu barca la Comana) a pledat pentru protejarea mediului natural. Căci de cel politic nu ne poate apăra nimic.

Președintele a considerat că “guvernarea n-a avut de suferit” în pofida scandalurilor din coaliție care “are nevoie de timp până se rodează”. Între timp se erodează – până se desființează. Nici “competiția din PNL nu se poate face cu ușile închise” a observat Iohannis. Nici măcar cele de la toaletă. Președintele are însă “unele nemultumiri” legate de ministrul Justiției Stelian Ion (USR) care “n-a găsit calea potrivită” pentru desființarea Sectiei Speciale – unde, ce mai calea-valea, UDMR i-a inchis cărarea. Premierul are și el nemulțumiri legate de execuția bugetară a unor miniștri cu “proiecte cu execuție zero” – precum Stelian Ion (hopa, Stelian e pe topogan) și Drulă:”la Transporturi ar trebui să iau bani nu să dau”.

Drulă l-a contrazis imediat:”avem recorduri istorice la transporturi și pe fonduri europene și pe cele naționale”. Gelos pe recordurile istorice ale lui Drulă, premierul, care-și rezervase rolul istoric pentru sine (“avem cea mai rapidă revenire economică din istorie”) s-a văzut concurat și de Năsui:”e un record istoric, Ministerul Economiei a trimis mai mulți bani în piață decât în ultimii 4 ani”. Cum se vede, oamenii aștia au devenit deja istorie. Urmează confirmarea.

De la Ministerul Muncii Cîțu a luat 27 de mld. lei de la gura copiilor și bătrânilor dându-i primarilor cîțeluși. Vorba ceea, cîțeluș cu părul rar dă bugetul la primar să-l facă șef liberal. Resentimentele din coaliție sunt însă reciproce:” nu simt apetit pentru reforme la colegii din PNL și UDMR” a mărturisit Cioloș. Liberalul Bode de la MAI a făcut totuși un pas spre reformele dorite de USR lansând Cartea de Identitate electronică de unde ne-au dispărut tricolorul, părinții, adresa și sexul. Acum avem gen. Cristian Seidler (USR) a explicat că nu e nimic scandalos aici întrucât “sex și gen sunt sinonime”. Păi, nu sunt. Nici măcar Seidler nu poate spune că noaptea la mare tinerii fac gen pe plajă, iar ziua desfășoară acțiuni de sex umanitar.

Cine înlocuiește sexul cu genul rămâne și fără urmași. Iar cine înlocuiește cafeaua cu vinul pățește ca Mircea Geoană, numărul doi în NATO, care s-a urcat la volan după ce a ieșit clătinându-se din restaurant. Mă rog, Geoană a fost surprins în ipostaze și mai compromițătoare și uite unde a ajuns. Sau a fost plasat. Dupa atâta relaxare, Delta lui COVID revine în spitale dar Ciolacu a reclamat discriminarea între cele doar 500 de persoane la un protest și miile de participanți la meciuri, festivaluri, congrese. Drept care Ciolacu a anunțat un congres sau un concert la Cotroceni. Să vedem cine cântă. Sunt cam afoni.

Din spatele scenei Guran (de Orban) se victimizează (”ni se înscenează ceva la limita penalului”) acuzând “o tâmpenie care se va dovedi că nu e reală”. Aș! Toate tâmpenile sunt reale. Lucian Romașcanu (PSD) e convins însă că “sfârsitul congresului PNL va fi sfârșitul visului lui Iohannis”.Ei, ăsta e visul lui Ciolacu. Fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu, anunță însă un coșmar:”există riscul să avem cea mai scumpă iarnă energetică din istorie” dar nu și din viitor întrucât “prețurile la energie vor crește lună de lună și an de an”. În capitală coșmarul e asigurat și de Clotilde, și de Nicușor Dan – respectiv o nouă tulpină de ales local: primarul dușman. Mare pacăleală, mari gogomani.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_imgspot_img
Articolul precedentMartiriul lui Ilie Gâzea
Articolul următorDacă aș fi Bolojan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Încercare de dezbinare a cadrelor didactice. Profesorii, hotărâți să nu cedeze. Greva continuă

Liderii de sindicat din învățământ au anunțat miercuri seara...

Revolta supraviețuirii prin educație

Guvernanții României au supus, vreme de trei decenii, această...