Oameni puși pe drumuri pentru plata energiei cu cardul emis de Guvern

Data:

Oficiile poştale din Iaşi au fost luate cu asalt de ieşenii care vor să achite facturile la utilităţi cu cardul de energie. Ieri, la amiază, la Oficiul Poştal nr. 3 erau oameni care stăteau la coadă încă de dimineaţă, însă atunci când le-a venit rândul au aflat că trebuie să mai facă un drum până la poştă şi zilele viitoare.

Unii nu şi-au luat la ei toate documentele necesare ca să se poată efectua plata, iar alţii aveau neclarităţi cu privire la modul în care pot scăpa de datoriile la furnizori cu ajutorul cardului.

Compania Naţională Poşta Română a anunţat încă de luni, 20 februarie, că se pot face plăţile prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile. La nivelul judeţului nostru au fost emise până în prezent 51.273 de carduri de energie, spuneRadu Ursanu, directorul Sucursalei Regionale de Poştă Iaşi.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

Oamenii se plâng, însă, că până ajung să îşi plătească facturile cu cardul de energie trebuie să umble pe drumuri. Mulţi nu ştiu că Poşta Română a implementat o aplicaţie cu ajutorul căreia pot plăti şi online. „Am ajuns la poştă, nu aveam factura, căci plătind până acum online, nu aveam cum să o descarc.

M-am dus la E-ON să o descarc, m-am plimbat puţin, cum ar veni, apoi m-am dus să fac copie la toate documentele, iar aici am descoperit că nu pot plăti pentru că apartamentul este pe numele meu, iar cardul de energie e pe numele soţiei. Soţia e acasă, se deplasează mai greu (…).

Acum mă duc să iau buletinul ei, pe urmă caut un xerox să fac o copie la actul de identitate, dar mai am nevoie şi de o declaraţie precum că ea beneficiază de acest card. Sunt plecat de dimineaţă de acasă, doar pe drumuri. Să comunice şi ei cum trebuie, de unde să ştiu că pot plăti online? Parcă spuneau că doar la ghişeu, ori la poştaş„, s-a plâns un ieşean.

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...