Oamenii PSD se reîntorc în poziții cheie în Guvern sau agenții. Nepotul unui fost lider PCR, printre numiri

Data:

Instalarea PSD la putere aduce în prima linie și o serie de nume care au mai ocupat funcții în structura guvernamentală sau în fruntea unor agenții. Numirile se fac pe linie de partid, iar premierul Ciucă nu are drept de veto asupra lor, susțin surse guvernamentale.

PSD, PNL și UDMR nu și-au împărțit doar ministerele, ci și pozițiile din eșaloanele doi și trei. Fiecare formațiune știe ce i-a revenit în administrare și a trecut la instalarea oamenilor de partid în pozițiile cheie.

Procedura a implicat două faze: prima dată, partidele au negociat împărțirea puterii, iar apoi au trecut la instalarea oamenilor în funcție de puterea organizațiilor.

În tot acest proces legat de împărțirea puterii, premierul Ciucă nu poate bloca numirile care vin de la PSD. Principiul meritocrației este întrecut de cel al loialității față de partid și structurile de conducere. Oamenii desemnați nu participă la vreun concurs, ci trebuie să aibă sprijinul președinților de organizații și aprobarea conducerii centrale.

Spre exemplu, în cazul PNL, fiecare organizație a obținut dreptul de a face numiri de secretari de stat, șefi de agenție sau prefecți în funcție de rezultatele obținute la locale și parlamentare.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Fiul baronului PSD de Vaslui, numit secretar de stat în guvernul Ciucă. A lucrat și cu Dăncilă

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...