Odesa, atacată cu rachete hipersonice. Un milion de ucraineni deportați și închiși de ruși în lagăre

Data:

Atacurile trupelor ruse s-au concentrat, peste noapte, în estul Ucrainei. Numeroase explozii s-au auzit în regiunea Lugansk, unde se duc lupte pentru controlul a două localități.

Trupele ucrainene s-au retras din Popansa, care este acum sub controlul rușilor. În regiunea Donețk, primarul din Sloviansk a anunțat că a fost bombardat centrul orașului.

De asemenea, au continuat tirurile în Nikolaev, unul dintre orașele vizate încă din primele zile ale războiului.

De la Washington, purtătorul de cuvânt al Pentagonului spune că Statele Unite au semne care arată că ucrainenii sunt duși forțat în Rusia. 

Guvernul de la Kiev vorbește despre peste un milion de oameni care ar fi fost deportați și închiși în lagăre.

„Nu ştiu câte lagăre sunt, ori cum arată. Dar avem informaţii că ucraineni sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”, a spus oficialul american.

Aproape 900.000 de ucraineni au intrat în România de la declanşarea invaziei ruse

Aproximativ 900.000 de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei din ţara vecină, a informat, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF, luni, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 70.165 de persoane, dintre care 5.530 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 27,9% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 2.911 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 31,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 644 cetăţeni ucraineni (scădere cu 66%), scrie Agerpres.

Continuarea în REVISTA22.

Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: