Omul de încredere al lui Carmen Dan, numit subsecretar de stat în MAI

Data:

Premierul PNL Nicolae Ciucă l-a numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Interne pe Adrian Petcu, fost prefect de București și Ilfov, soțul judecătoarei Roxana Petcu, singura candidată pentru șefia Inspecției Judiciare.

Până astăzi, Petcu lucra în cadrul Consiliului Legilativ din cadrul Camerei Deputaților. Petcu s-a făcut remarcat când a atacat în instanță demiterea sa de către fostul premier Viorica Dăncilă, el fiind numit în post de fostul ministru de Interne Carmen Dan, omul de încredere al lui Liviu Dragnea.

Soția sa, Roxana Petcu, este singurul judecător dintre cei 35 judecători inspectori judiciari care s-a înscris la concurs și dosarul ei a fost admis. Ea urmează să-l înlocuiască pe Lucian Netejoru, un controversat judecător de la Giurgiu.

Nu se dezlipea de scaun

În 2019, Adrian Petcu a fost schimbat din funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne printr-o decizie a premierului Dancilă, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august. Eliberarea din funcție a acestuia a avut loc cu o zi înainte ca fostul ministru de Interne Carmen Dan să demisioneze.

Decizia lui Nicolae Ciucă prin care Adrian Petcu a fost readus în Ministerul de Interne
Decizia lui Nicolae Ciucă prin care Adrian Petcu a fost readus în Ministerul de Interne

Inițial, judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel București a suspendat provizoriu această decizie, pe 30 august 2019, iar pe 25 septembrie 2019 a decis suspendarea hotărârii de eliberare din funcție. Într-un final, Petcu a renunțat la proces.

Prefect de Ilfov și București

Anterior, Petcu a mai ocupat funcțiile de prefect de Ilfov în perioada 2015 – 2017  și prefect de București, numit în mandatul lui Sorin Grindeanu, în perioada 2017 – 2018.

PRESShub a arătat că familia Petcu deține trei terenuri intravilane în București și unul în Mogoșoaia, unde are și o casă. Terenurile din București, în suprafață de 560, 2004 și 545 (fără a prezenta unitatea de măsură n.red) sunt în proporție de 99, 4 și 1% în posesia soților Petcu.

Pentru darea în comodat și închirierea unui astfel de teren, familia a încasat anul trecut 129.720 de lei, adică 10.800 de lei pe lună. La asta se adaugă salariul de judecător al Roxanei Petcu de la Inspecția Judiciară adică 353.000 de lei și salariul de consilier al fostului secretar de stat numit de PSD de 69.000 de lei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Tentative de înșelăciune prin metoda „spoofing”

Poliția Română informează cu privire la un nou mod...

Digitalizarea ONG-urilor se face cu fonduri din PNRR

Apelul Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale va fi destinat atât...