Omul lui Blejnar din ANAF nu poate justifica 16,5 milioane de lei. Cum se apără: „Sunt din jocuri de noroc”

Data:

Dan Stroe, director de achiziții în Agenția Națională de Administrare Fiscală  (ANAF) în perioada 2010-2012, contestă la Tribunalul București decizia foștilor colegi de a-l pune să achite impozite și penalități de aproape 4,6 milioane de lei. O direcție de control din ANAF a stabilit că Stroe nu poate justifica 16,5 milioane de lei pe care i-a cheltuit în perioada 2011-2014. Acesta se apără spunând că deținea banii din anii de dinainte de 2011 și că o parte i-a câștigat la jocuri de noroc. Membru al echipei Blejnar de la conducerea ANAF, Stroe a recunoscut, în 2016, în fața anchetarorilor DNA, că, în 2011, a primit o șpagă de aproape 700.000 de lei pentru a atribui un contract al ANAF. El mai este inculpat în două dosare penale, în unul pentru trafic de influență.

Milioane de euro în seif

În aprilie 2018, Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice din ANAF a stabilit că Dan Stroe trebuie să achite la bugetul de stat 4,59 milioane de lei impozit pe venit, dobânzi aferente și penalități de întârziere. Suma a fost calculată luând în calcul 16,5 milioane de lei pe care inspectorii au descoperit că Stroe i-a avut la dispoziție în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2014, bani pe care nu-i poate justifica. În acest interval Stroe a fost unul dintre șefii din ANAF, ocupând postul de director al Direcției de Investiții, Achiziții Publice și Servicii Interne.

În raportul inspectorilor, se menționează că ”în urma verificărilor în speță se pune problema realității declarațiilor persoanei fizice verificate cu privire la sursa fondurilor utilizate în perioada supusă verificării fiscale având drept consecință existența unor venituri suplimentare din surse nedeclarate, organele fiscale apreciind că persoana fizică verificată a prezentat date și informații care nu sunt credibile și care nu sunt conforme cu realitatea (…)” (fragment din dosarul de la Tribunalul București în care Stroe contestă decizia).

Citește articolul complet în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...