2021: Un an pierdut și o piruetă anti-Vest

Data:

Justiția a rămas în 2021 așa cum a lăsat-o Liviu Dragnea, ciuntită și pregătită să fie folosită de infractorii de toate categoriile.

Nicio stricăciune nu a putut fi reparată, fiindcă liberalii s-au așezat încă de la început alături de social-democrați într-o poziție lipsită de demnitate, pregătind aducerea PSD la guvernare. Același PSD în fruntea căruia Dragnea amenința multinaționalele și ținea discursuri anti-occidentale a fost luat sub aripa protectoare a președintelui Klaus Iohannis.

Partidul lui Ion Iliescu și al lui Adrian Năstase, la fel de nereformat ca pe vremea celor doi mari lideri social-democrați, cu la fel de multe probleme, dar fără specialiștii de odinioară, a fost preferat de președinte în detrimentul USR. Această manevră a schimbat sensul votului și speranța celor care mai credeau că statul de drept ar putea funcționa și în România.

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

Citiți și: Greve în surdină. PSD, protejat mediatic de mogulii de casă în fața valului de proteste

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Articolul următor
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comercianții cer închiderea magazinelor mari în weekend. Părerile sunt împărțite

Micii comercianți vor ca supermarketurile să fie închise în...

O firmă de transport a luat în leasing 90 de mașini, apoi a refuzat să mai achite ratele. Ca să nu le returneze, le-a...

Marți dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub...

În România crește influența serviciilor și a armatei

În România crește influența serviciilor și a armatei. Stabilitatea...