sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSubiectivOpiniiOPINIE. Ce vrea BOR?

OPINIE. Ce vrea BOR?

Încă de la debutul pandemiei, BOR s-a poziționat haotic și a emis mesaje contradictorii către propriii credincioși și în spațiul public, în legătură cu subiectul.

Biserica Ortodoxă Română este în mod constant subiect de polemici. Asta, în ciuda sondajelor tradiționale care măsoară „încrederea în instituții” și care de ani buni așază BOR în topul favoritelor, alături de Armată. Dacă însă urmărești știrile și comentariile după fiecare nouă dezvăluire privind corupția, lipsa de moralitate și abuzurile unor reprezentanți ai clerului, ai putea ajunge la concluzia că sondajele nu prea au legătură cu realitatea. Foarte mulți români își manifestă nu doar lipsa „încrederii”, ci de-a dreptul furia în legătură cu unele acțiuni și declarații ale ierarhilor BOR. Este de meditat dacă răspunsul la un sondaj se traduce integral în girarea în alb a tot ce întreprinde sau spune Biserica Ortodoxă, cum sunt tentați să afirme unii dintre cei care se erijează în „apărătorii Bisericii” pe orice subiect. Pare mai degrabă că nu.

Citiți articolul integral pe Revista22.ro

Citiți și

Scrisoarea dură a Patriarhului Daniel către capii BOR după „deficitul de imagine” adus Bisericii de unele poziții anti-vaccin

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE