sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSubiectivOpiniiOpinie. Iohannis și ieșirea din a sa Magna Carta Nelibertatum

Opinie. Iohannis și ieșirea din a sa Magna Carta Nelibertatum

Merită să adăstăm o clipă în fața plumburiului tablou politic, pandemic și energetic, pictat de Iohannis cel-nu-fără-de-țară. Și să ne gândim dacă există vreo ieșire din tragedia picturii lui. Precum și care ar fi ea.

Libertățile anglo-saxone ar fi de neimaginat fără Magna Carta Libertatum, pe care regele Ioan fără de Țară s-a văzut la un moment silit de poporul său revoltat s-o accepte.

lohannis-cel-nu-fără-de-țară, de vreme ce e președinte între Carpați și Dunăre, ”Klausl”, cum mai e alintat, dat fiind că pare, potrivit tuturor indiciilor, a închina țara unui regim USL 2.0, și-a răsturnat lunga istorie de declarații liberale și pare a lucra de zor, cu PSD, la o Magna Carta Nelibertatum.

Căci se arată ferm hotărât să-și răstoarne solemnele aserțiuni și promisiuni. În conformitate cu lungul șir al deciziilor sale halucinante din ultimul an a ajuns să fie instalat ca al doilea om în stat pee-see-deee-istul Sorin Grindeanu. E vorba nu doar de autorul faimoasei OUG 13, ci și al mai multor ”cărți” imaginare, volume cu desăvârșire epuizate și de negăsit, de vreme ce nu par să fi fost publicate vreodată și, ca atare, numai bun să figureze ca președinte al Camerei Deputaților în ”România educată”, cum îi zice proiectului de suflet al lui Iohannis-cel-nu-fără-de-medalii.

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

Citiți și

OPINIE: Suspendarea lui Iohannis și România iar la răscruce

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE