Opinie: Speranță la orizont

Data:

După aproape un an de pandemie de coronavirus, nervii oamenilor sunt pe cale să cedeze și în Germania. Nimic nu oglindeşte mai bine situaţia decât dezbaterea pe tema omologării vaccinului anti-Covid, crede Jens Thurau.

Pe 21 decembrie ar urma să fie aprobat și în Germania vaccinul anti-coronavirus produs de companiile Biontech și Pfizer. Vaccinările sunt programate să înceapă de la 27 decembrie. Autoritatea europeană pentru Medicamente EMA se va pronunța deci înainte de Crăciun asupra acestui vaccin, decizia de omologare fiind deja cu nerăbdare așteptată, deși detaliile finale privind efectele medicamentului lipsesc. Foarte bine, fiecare zi contează.  

O dezbatere aprinsă

Anunțul a fost precedat de mai multe zile de dezbateri aprinse. Vaccinul a fost deja omologat în Marea Britanie, SUA și Canada, iar campaniile de vaccinare au și început sau sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor, în timp ce în Germania au fost tot mereu menționate date diferite ale omologării vaccinului. Ceea ce a încordat serios nervii populației, care s-a întrebat, pe bună dreptate, ce au autoritățile în prezent mai important de făcut decât să grăbească procedura de aprobare. 

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...