luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăDeutsche WelleOpinie: Speranță la orizont

Opinie: Speranță la orizont

După aproape un an de pandemie de coronavirus, nervii oamenilor sunt pe cale să cedeze și în Germania. Nimic nu oglindeşte mai bine situaţia decât dezbaterea pe tema omologării vaccinului anti-Covid, crede Jens Thurau.

Pe 21 decembrie ar urma să fie aprobat și în Germania vaccinul anti-coronavirus produs de companiile Biontech și Pfizer. Vaccinările sunt programate să înceapă de la 27 decembrie. Autoritatea europeană pentru Medicamente EMA se va pronunța deci înainte de Crăciun asupra acestui vaccin, decizia de omologare fiind deja cu nerăbdare așteptată, deși detaliile finale privind efectele medicamentului lipsesc. Foarte bine, fiecare zi contează.  

O dezbatere aprinsă

Anunțul a fost precedat de mai multe zile de dezbateri aprinse. Vaccinul a fost deja omologat în Marea Britanie, SUA și Canada, iar campaniile de vaccinare au și început sau sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor, în timp ce în Germania au fost tot mereu menționate date diferite ale omologării vaccinului. Ceea ce a încordat serios nervii populației, care s-a întrebat, pe bună dreptate, ce au autoritățile în prezent mai important de făcut decât să grăbească procedura de aprobare. 

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE