OPINII. Mitică Ștefănescu: O femeie obișnuită

Data:

Tragedia unei femei, victimă a violenței de gen, nu are granițe. Pentru cei ce doresc să cunoască o poveste de viață a unei fete condamnate la moarte de propria familie le recomand să vizioneze filmul cu acest titlu difuzat pe rețeaua HBO. Bolile care ne omoară cel mai probabil sunt cele care ne ucid în tăcere. Violența de gen atacă fibra morală a nației și ne face pe toți lași pentru că acceptăm o realitate criminală. Instituțiile noastre, legitimate prin votul nostru, în mod direct sau indirect, se acoperă de hârtii în timp ce româncele sunt ucise în tăcere.   


Avocatul Poporului afișează recompense pentru doctorul Mengele în secțiile în care erau internați bolnavi Covid, dar nu a fost în stare, deși este o instituție unipersonală, să analizeze modul în care atâtea femei devin parte din solul mănos al patriei din cauza violenței de gen. Modul în care viitorii agresori vor relaționa în viața de cuplu este învățat de pe internet pentru că școala vrea să păstreze neîntinată inocența copiilor. Orice site, inclusiv cele pentru adulți, devine o platformă educațională de succes pentru tineri. Sexul devine doar plăcere, fără să fie nevoie de o înțelegere a responsabilităților care derivă din intrarea într-o relație de cuplu. Mulți dintre cei care au comis crime în masă în SUA cu arme de asalt sunt tineri frustrați sexual. Aceștia ar fi putut fi salvați dacă ar fi avut o discuție inteligentă cu un psiholog. 

Profesorii online, mai pricepuți ca toți medicii, psihologii și duhovnicii, instalează pe creierele în formare ale tinerilor programe de agresare a femeilor. Iar atunci când femeile reclamă ”Profesorul de Sex” la poliție, reacția adeptului înrăit nu poate fi decât de lapidare a ființei care contestă autoritatea ”Marelui Om”. Am ajuns astfel să avem o nouă formulă magică pentru a întreține relații sexuale și anume nemuritoarea ,,Și ție ți se pare că această batistă miroase a cloroform?”

Femeile inteligente sunt puse la zid constant doar pentru că femeile nu au suflet așa cum are bărbatul – cel puțin așa s-a susținut de către unii teologi.

Conflictul cu o femeie inteligentă se rezolvă de către masculii alfa din politică prin acuzații de sex anal, prin îndemnuri de a se întinde pe mese sau prin invitații libidinoase în oraș. Ni se transmite că femeia este impură, fără a se înțelege sursa acestei impurități și anume, necesitatea de control a libertății acesteia. Există o imagine – a cărui caracter real sau trucat nu o pot certifica- difuzată în rețelele sociale, a intrării într-o biserică în care se spune că violatorii și criminalii sunt bineveniți în ea, dar nu femeile gravide sau aflate în acea perioadă a lunii. Femeile trebuie să fie unite în susținerea drepturilor lor legitime. Cine a văzut serialul de pe HBO, Mrs. America, a putut vedea cum masculii alfa din politica americana au speculat lipsa de inspirație a feministelor și frica de viitor a casnicelor.

Feministele au fost dezinteresate de îngrijorările legitime ale femeile casnice și au preferat să demonizeze casnicele. O problemă majoră a feminismului este și că încercă să atingă prea multe obiective în loc să se concentreze pe chestiunile esențiale cum ar fi lupta împotriva violenței de gen, asigurarea dreptului la educație pentru femeile din mediile defavorizate, egalitatea de drepturi efectivă între femei și bărbați. Femeile inteligente ar trebui să se adune și să se sprijine reciproc. Misoginii vor încerca mereu să simuleze egalitatea de gen prin promovarea femeilor care acționează ca o Iudă față de interesele surorilor lor. 

Agresorii sunt stimulați să acționeze violent de către societatea în care trăiesc. Este celebră scena în care, la o emisiune de divertisment, un celebru artist aplică lovituri partenerei, sub privirile amuzate ale moderatorilor.

Agresiunea sau violul unei femei sunt privite cu suspiciune de către societate pentru că se crede că  femeia minte. Din nefericire, majoritatea agresiunilor și violurilor rămân necunoscute pentru că femeile știu că societatea va da vina pe ele. Este celebru cazul lui Cheryl Araujo în care comunitatea portugheză din New Bedford a ieșit în stradă pentru a protesta în favoarea violatorilor, aceștia fiind aclamați de mulțime ca eroi ai comunității, deși fuseseră condamnați definitiv pentru viol. Femeia a fost violată în grup de către patru clienți ai unui bar, în timp ce restul bărbaților aflați acolo au asistat impasibili la agresarea ei.  

Fără măsuri concrete și realiste, femeile vor continua să moară pentru simplul motiv că sunt dorite de către un mascul violent. Când eram copii fiecare dintre noi ar fi dorit ca mama lui Bambi să fi rămas în viață. Când devenim adulți personajul nostru favorit de desene animate devine vânătorul care a lăsat-o pe Bambi orfană. 


spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...