luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziOrban de dezlănţuie: s-au făcut negocieri pe sub masă cu PSD. E...

Orban de dezlănţuie: s-au făcut negocieri pe sub masă cu PSD. E vreun liberal cu capul pe umeri care să vrea refacerea USL?

Preşedintele PNL Ludovic Orban a lansat un atac dur, sâmbătă, la Congresul PNL, împotriva rivalului său Florin Cîţu în cursa pentru şefia partidului, şi le-a cerut delegaţilor să îl voteze pe el, pentru că doar el poate rezolva criza politică în care se află România după plecarea USR-PLUS de la guvernare, fără să fie nevoie să se facă „înţelegeri pe sub masă” cu PSD pentru a rămâne la guvernare.

Orban a început prin a îşi cere scuze pentru huiduielile de care a avut parte Cîţu.

„Încep prin a le spune celor câţiva care au huiduit şi fluierat că îi dezaprob şi îmi cer eu scuze în numele lor. Noi am venit aici, cei care îl susţin pe Cîţu să îl susţină pe Cîţu, cei care mă susţin pe mine să mă susţină pe mine”, a afirmat Orban.

„Colegul şi prietenul meu Florin Cîţu a vorbit despre faptul că toate deciziile le va lua împreună cu dvs ca şi cum eu n-aş fi consultat PNL. Şi daţi-mi voie să vă spun că mă îndoiesc. Nu îmi aduc aminte ca Florin Cîţu să se fi consultat cu cineva când a dat afară toţi membrii PNL care au slujit partidul. Nu îmi aduc aminte ca Florin Cîţu să fi consultat pe cineva când l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare. Sigur, mi-a cerut părerea, dar eu nu am fost de acord.

Şi nu în ultimul rând, nu îmi aduc aminte să fi fost consultat vreun for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală şi la retragerea din coaliţia de guvernare a USR-PLUS, NU a fost consultat nici preşedintele partidului, nici Biroul Naţional, au fost decizii luate doar de premier. Şi am ajuns în punctul în care întrebăm: Ce facem cu guvernarea?

Realitatea este că suntem într-o ecuaţie aproape imposibilă. Atâta timp cât nişte parteneri care au fost cu noi s-au retras şi au spus că au o singură condiţie pentru a reveni, stau şi mă întreb cum vom îndeplini această condiţie, şi dacă nu vom îndeplini această condiţie, şi eu am votat ca PNL să apere în parlament guvernul de moţiune, cu cine facem majoritate parlamentară? Credeţi că e vreun liberal cu capul pe umeri care să fie de acord cu un blat cu PSD-ul, cu refacerea USL-ului, cu compromiterea PNL? Eu cred că nu, dar dacă există cineva să o spună, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut”, a declarat Orban.

Articolul integral poate fi citit pe EPOCHTIMES ROMANIA

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE