joi, 9 decembrie 2021
AcasăInvestigațiiOrdinul Asistentelor plătește 500.000 de lei unei firme care a săpat o...

Ordinul Asistentelor plătește 500.000 de lei unei firme care a săpat o groapă. Scandalul ține de doi ani

* Tribunalul a stabilit că Ordinul Asistenților Medicali – Filiala Iași trebuie să achite unei firme suma de 500.000 de lei. Societatea a fost angajată, în 2016, pentru construirea unui sediu nou, dar i s-a reziliat contractul în același an, lucrările fiind terminate de alt constructor.
* La instanță, firma concediată a explicat că a fost pusă la treabă fără ca Ordinul să fi obținut autorizație de construcție și că nu a avut la dispoziție alte acte necesare pentru lucrări. În final, față de ce prevedea contractul, constructorul a reușit doar să sape fundația.
* În 2020, șefa Ordinului, Liliana Pintilie, a fost racolată în PNL Iași de primarul Mihai Chirica. Acesta a impus-o pe un loc eligibil de consilier local.

La treabă fără autorizație

Decizie grea pentru Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) – Filiala Iași. Pe data de 18 mai 2021, Tribunalul a obligat Ordinul să plătească unei firme din București suma de 214.224,30 lei, reprezentând diferenţă de plată între două facturi încheiate între cele două părți și 275.492,064 lei reprezentând penalităţi de întârziere calculate pentru prima sumă.

Reclamantul MNI Pro Everst SRL a reușit să demonstreze în fața judecătorilor că are de încasat acești bani deoarece Ordinul și-a încălcat anumite obligații pe care le avea pe durata unui contract pe care cele două părți l-au semnat, în iulie 2016, pentru ridicarea unui sediu al OAMGMAMR pe un teren de pe strada Morilor din municipiul Iași.

Reprezentantul MNI Pro Everst, societate care între timp a ajuns în faliment, a susținut că a primit ordinul de începere al lucrărilor în condițiile în care Ordinul nu avea autorizație de construcție.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE