Ordonanța procurorilor DNA Iași care-l vizează pe Mihai Chirica are elemente explozive

Data:

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a semnat în fals prima edificare a unui bloc construit de la zero, iar Oficiul de Cadastru a respins-o. Au făcut a doua edificare și au antedatat-o.

Chirica l-a pus pe viceprimarul Gabriel Harabagiu, cumătrul său, să semneze. DNA, care a deschis dosar penal cu privire la modul controversat în care a fost construit un bloc fără respectarea legii: „Există probe pentru instigarea la uzurparea funcției”

Acesta n-avea dreptul să semneze, căci primarul Chirica era la serviciu. PE de altă parte, Ghergheșanu, omul de încredere al lui Chirica pentru edificări cu dedicație, spune că primarul i-a dat tema: „Rezolvați-l pe Cheșcu”

Tudor Cheșcu, fiul lui Gheorghe Cheșcu, patronul FLUX SRL, s-a întors în birourile Primărie să refacă actele măsluite. Era ca la el acasă.

Familia Cheșcu a apelat la firma directorului Oficiului de Cadastru, HOTARNIC SRL, pentru dosarul de intabulare. Surpriză: directorul Șavloschi are patru apartamente în blocul de la Doi Băieți al lui Gheorghe Cheșcu. Totul în acest dosar era fals, dar s-a aprobat!

Ordonanța procurorilor DNA Iași prin care s-a dispus instituirea măsurii controlului judiciar în cazul primarului Mihai Chirica a adus elemente explozive. Funcționarii din Primărie i-au indicat pe Chirica și pe cumătrul său, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, drept principalii „artizani” ai afacerii Flux-Cheșcu, tun imobiliar de milioane de euro.

Continuarea articolului în ReporterIS!

  • Citește și: Ce trebuie să faci dacă ești infectat sau dacă ești contact direct cu o persoană infectată cu SARS-COV-2 (presshub.ro)
  • spot_imgspot_img
    ReporterIS
    ReporterIS
    REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_img

    Distribuie articolul

    spot_img

    Știri de astăzi

    Mai multe articole similare
    Related

    Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

    Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

    Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

    Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

    Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

    Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...