joi, 20 ianuarie 2022
AcasăRecomandatePacienții cu COVID-19 vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie....

Pacienții cu COVID-19 vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie. Protocolul va fi extins inclusiv cu medicamente inovative

Pacienții infectați cu SARS-CoV2 ar urma să fie investigați și să beneficieze de tratament în centre de evaluare ambulatorie, în încercarea de a se evita supraaglomerarea spitalelor, în valul 5.

Ministerul Sănătății intenționează să pună la dispoziție, într-un timp cât mai scurt, inclusiv o hartă interactivă cu centrele de acest fel din toată țara. Pacienții cu test pozitiv la SARS-CoV2 ar trebui să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv sau într-un timp cât mai scurt. Ce fel de tratament vor putea primi însă aici? Ministerul Sănătății intenționează să asigure în aceste centre inclusiv anticorpi monoclonali, care se administrează în primele zile de la infectare pentru a fi eficienți, și antivirale orale.

Tratamentul antiviral ar urma să fie extins în ambulatoriu inclusiv cu medicamente inovative – Paxlovid, antiviralul împotriva COVID-19 produs de Pfizer, și Molnupiravir, antiviralul produs de Merck.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

Citiți și

Semnele timpurii de răceală, gripă și Covid tind să fie similare. Cum faceți diferența între ele

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE