​Palatele Adorján I și II din Oradea, reabilitate de municipalitate. Cât vor costa lucrările la cele două monumente istorice

Data:

Palatele Adorján I și II din Oradea, cuprinse în programul multianual pentru lucrările de protejare a clădirilor monument din centrul istoric al municipiului, vor fi reabilitate.
​Primăria Oradea a semnat luni contractul de lucrări pentru reabilitarea fațadelor și a învelitorii celor două clădiri monument istoric.
Valoarea contractului este aproape 2,9 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție este de 12 luni.
Potrivit municipalității, casele Adorján I și II fac parte din categoria clădirilor secession și sunt incluse în Lista Monumentelor istorice, fiind construite de către Sztarill Ferenc, după planurile arhitecților Komor Marcell și Jakab Dezső.
Palatele Adorján I și Adorján II au fost selectate în programul multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare şi intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea”.
Casa Adorján I este situată pe str. Patrioților nr. 6, colț cu str. Moscovei și a fost construită în anul 1903, iar Casa Adorján II, situată pe str. Patrioților nr. 4, a fost construită în anii 1904-1905.
Prin intervențiile propuse în cadrul acestui program de reabilitare, Primăria Oradea are în vedere punerea în siguranță și scoaterea din pericol a imobilelor, reabilitarea anvelopelor, a componentelor artistice și urbane ale acestora, punerea în valoare a componentelor structurale, arhitecturale, artistice și arheologice, precum și reintegrarea acestor imobile în circuitul socio-economic și cultural-istoric.
Citește și: Persoanele fizice care găzduiesc refugiaţi în Oradea beneficiază de decontarea cheltuielilor pentru cazare şi hrană

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...