vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăProiecte editorialeOrașul Uitat„Palatul Reginei” - expoziție organizată de ziarul Info Sud-Est

„Palatul Reginei” – expoziție organizată de ziarul Info Sud-Est

Preocupat de soarta monumentelor de patrimoniu dobrogene, ziarul Info Sud-Est va organiza expoziția „Palatul Reginei” în perioada 18-20 iulie, în Mamaia și Constanța.

Joi, 18 iulie, între orele 17.00 și 22.00, și vineri, 19 iulie, în intervalul orar 11.00-22.00, expoziția va fi deschisă în fața Palatului Regal din Mamaia. Sâmbătă, 20 iulie, expoziția va fi mutată pe terasa Hotelului Intim (str. Nicolae Titulescu, nr. 9), începând cu ora 17.00.

„Expoziția este organizată pentru ca oamenii să afle povestea unuia dintre cele mai negre episoade de distrugere a patrimoniului cultural și istoric de la malul mării, pentru a înțelege că un asemenea dezastru poate fi reparat doar prin implicare și neuitare și pentru a conștientiza că niciun alt monument istoric din Constanța nu trebuie să mai aibă, vreodată, aceeași soartă.

Expoziția face parte din campania ziarului Info Sud-Est de informare și conștientizare a situației în care se află Palatul Regal din stațiunea Mamaia, construit la inițiativa Reginei Maria, între 1924-1926, și adus în stadiul de ruină după ce a fost transformat în club și exploatat sălbatic și fără respectarea legii, apoi incendiat“, spun organizatorii.

Această expoziție este organizată cu sprijinul Asociației Tomis Antidrog Constanța.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE