Panouri informative despre istoria unor locuri și clădiri emblematice din Reșița, amplasate în diferite zone ale orașului

Data:

Potrivit publicației Resita.ro, șase panouri informative despre istoria unor locuri și clădiri emblematice din Reșița au fost amplasate în diferite zone ale orașului și vor fi repere ale unor trasee tematice pentru turiști și localnici. Inițiativa aparține Asociației Make Better, în parteneriat cu Primăria Reșiței, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Cineastului Amator din Reșița.

La 250 de ani de la nașterea Reșiței industriale, inițiatorii proiectului „Muzeul Virtual Reșița 250+” propun recuperarea memoriei orașului prin poveștile unor obiective și clădiri cu istorie „spuse” prin intermediul unei instalații de șase panouri cu fotografii de arhivă și informații utile, amplasate în mai multe zone, cum ar fi Centrul Civic, Universalul Vechi sau Muncitoresc.

Articolul integral, în Resita.ro!

Sursă foto: MKBT: Make Better

Resita.ro
Resita.rohttps://resita.ro
O publicație cu foarte mulți urmăritori, care caută să facă diferența în presa locală atacând subiecte de maxim interes pentru oraș nu copiind aceleași știri din celelalte publicații. Un ziar al reșițenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.