Parc eolian în Galați. Energie verde în mai multe grădinițe și școli din județ

Data:

O companie din București a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Galați în scopul obținerii avizului de mediu, prima versiune a planului urbanistic zonal pentru amplasarea unei centrale electrice eoliene.

Centrala va avea maximum 63 de grupuri generatoare și va fi amplasată în nord-vestul județului Galați, în extravilanul comunelor Poiana, Nicorești, Buciumeni, Brăhășești, Țepu și Munteni. Planul poate fi consultat, zilnic, de luni până joi, la sediul APM Galați din strada Regiment 11 Siret sau la sediul titularului de proiect.

Citește și: Victor Micula, fiul milionarului din Bihor, a prezentat o adeverință de… informator al poliției

Conform reprezentanților companiei Green Labs Advertising, planul prevede o putere instalată de 155 MW, însemnând o investiție de circa 150 de milioane de euro. Acești 155 MW se vor adăuga celor 656 MW produși de cele 136 de turbine eoliene care vor fi instalate, în urma unei investiții de circa 700 de milioane de euro, pe o suprafață de 13.000 de hectare de pe raza a 13 comune din Galați, de către Hoopeks International SRL, parte a aceluiași grup de firme din care face parte și Green Lab Advertising, și anume Renovatio Trading, unul dintre principalii furnizori de energie electrică de pe piața românească.

Continuarea în Viata-libera.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian, expusă în premieră la Iaşi | Ziarul de Iași

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian face parte din colecția...