Parlamentare 2020. Analiza jurnalistei Ondine Gherguț: ”Prezența la vot de sub 35% a adus PSD-ului cele mai multe locuri în Parlament”

Data:

De ce au pierdut peste 15 % liberalii și 10 % USR-PLUS? PNL a pierdut din cauza greșelilor de guvernare, a numirii incompetentilor pe funcții publice importante, a pierdut din cauza acceptării pe liste a unor PSD-iști și a unor corupți.

USR-PLUS a pierdut din cauza certurilor interne, a gafelor unor lideri, a încăpățânării lui BARNA de a nu demisiona din funcția de președinte al USR după ce DLAF a declanșat anchetarea firmelor pe care le-a controlat.

Atât PNL cât și USR-PLUS au pierdut și pentru că s-au luptat ca orbii unii cu alții, fără a se ocupa de PSD și de AUR, care le-a preluat mare parte din electorat.

În AUR ar fi găsit foarte mulți foști apropiați ai lui Ion Iliescu și de Moscova, militari de pe la toate armele, și i-ar fi informat pe cei atât de ușor de convins/manipulat din diaspora care își învață rudele de acasă pe cine să voteze. Ar mai fi găsit în AUR și fii de hoți de sute de milioane de dolari de la Bancorex…

În ultimele doua săptămâni mi s-a părut ca USR-PLUS a uitat de diaspora, a lipsit practic din mediul online, a uitat că cei care muncesc în străinătate le spun celor din țară, cărora le trimit lunar bani, pe cine să voteze, așa cum am spus mai sus.

De asta USR-PLUS a pierdut multe județe/localități din Moldova, județe/localități care au redevenit roșii. De asta  USR-PLUS și PNL au pierdut majoritatea confortabilă din Parlament, deși nu era greu de obținut după dezastrul lăsat de guvernările PSD.

SOLUȚIA : alegeri ANTICIPATE în luna AUGUST!

De ce vreau anticipate?

Pentru că în actuala formulă parlamentară NU putem REVIZUI CONSTITUȚIA ca să scăpăm de penalii din funcții publice, să eliminăm pensiile speciale, să asigurăm integritatea funcției publice și independența reală a Justiției. (Ondine Gherguț, cunoscută ziaristă de investigații)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related