Parlamentarii ar putea plăti 12 milioane de euro pentru securizarea Casei Poporului cu drone și sistem de recunoaștere facială

Data:

Potrivit unor documente intrate în posesia Presshub.ro, Camera Deputaților a comandat un studiu pentru a securiza perimetrul Palatului Parlamentului. Conform devizului întocmit de firma câștigătoare, echipamentele de siguranță ar costa 59 milioane de lei și constau în sisteme de supraveghere video, servere, drone, cilindri cu memorie, folie antiefracție.   

O firmă de profil a întocmit documentația și a prezentat un deviz general potrivit căruia securitatea parlamentarilor ne-ar costa 59 de milioane de lei, adică aproape 12 milioane de euro.

Servere și camere bispectrale

Ce aparatură și servicii ar trebui achiziționate de acești bani? Potrivit devizului intrat în posesia noastră, pentru modernizarea sistemului de securitate a Camerei Deputaților proiectarea și assitența tehnică ar costa 600.000 de lei, construcțiile și instalațiile 10,4 milioane de lei, lucrările pentru instalarea supravegherii video 388.000 de lei, realizarea de opritori din beton și fundații pentru bolarzi de 753.000 de lei, instalații electrice de alarmare la efracții și control acces de securitate în valoare de 927.000 de lei, aparatura pentru supravegherea video în clădiri ar costa 2,2 milioane de lei, montaj folie antiefracție 178.000 de lei, montaj camere video mobile de supraveghere 711.000 de lei, montajul serverelor 1 milion de lei, montajul echipamentului control acces pentru securitate 348.000 de lei, bolarzi antiparcare de 4 milioane de lei, cilindri cu memorie și chei cu chip de 1,1 milioane de lei, servere de 3, 2 milioane de lei, drone echipate cu camere bispectrale de 170.000 de lei, echipamenet de inspecție cu raze X în valoare de 6,3 milioane de lei, licențe face recognition, plus alte zeci de instalații, în total 59.071.137 de lei.

Devizul pentru securizarea Casei Poporului

Despre Secant Security

În vara anului trecut, Camera Deputaților anunța pe SEAP că dorește efectuarea unei expertize tehnice pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru sistemul tehnic integrat de securitate a clădirii Parlamentului.

Camera Deputaților era dispusă să plătească pentru acest studiu 252.000 de lei. În septembrie 2021, contractul era câștigat de firma Secant Security SRL, contractul fiind atribuit în procedură simplificată, contra a 235.760 de lei.

Potrivit confidas.ro, Secant Security este deținută de familia Arion Stelian și Monica.

Irlandezul beat și AUR, motive în plus pentru cheltuieli publice

Intenția parlamentarilor de a securiza Casa Poporului pică mănușă după ce anul trecut un cetățean irlandez sub influența băuturilor alcoolice a intrat în clădirea Parlamentului după ce a sărit gardul și a spart un geam. Irlandezul ar fi confundat hotelul în care era cazat cu Casa Poporului.

Un alt incident de securitate s-a petrecut în decembrie 2021 când mai multe zeci de protestatari AUR au forțat porțile de intrare ale Parlamentului și au pătruns îm curtea clădirii vandalizând mai multe mașini sub privirile jandarmilor care nu au intervenit.

Pe de altă parte, securizarea parlamentarilor cu zeci de milioane de lei vine în contextul în care tot mai multe voci susțin dărâmarea gardului care înconjoară clădirea Parlamentului și deschiderea spațiului de zeci de hectare pentru public.   

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Parlamentarii ar putea plăti 12 milioane de euro pentru securizarea Casei Poporului cu drone și sistem de recunoaștere facială – Știri noi

    […] unor documente intrate în posesia Presshub.ro, Camera Deputaților a comandat un studiu pentru a securiza perimetrul Palatului Parlamentului. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...