Parlamentul European va dezbate noile strategii ale UE în domeniul energiei și securității alimentare și va găzdui Zilele Solidarității cu Ucraina

Data:


Săptămâna aceasta, comisiile Parlamentului își vor manifesta sprijinul pentru Parlamentul Ucrainei – Rada Supremă – în cadrul Zilelor Solidarității cu Ucraina. Vor avea loc dezbateri cu președintele Radei, Ruslan Stefanciuk, cu ambasadorul Ucrainei la UE, Vsevolod Cențov și cu laureatul Premiului Saharov 2017, Lorent Saleh.

Independența energetică


Joi, deputații europeni vor discuta cu Consiliul și Comisia Europeană strategia de independență energetică RePowerEU. Această strategie urmărește să asigure independența Europei față de combustibilii fosili din Rusia cu mult înainte de 2030, începând cu gazele naturale. Ea include măsuri de compensare a creșterii prețurilor la energie și de refacere a stocurilor de gaz pentru iarna următoare.

Asigurarea securității alimentare


În contextul invaziei rusești în Ucraina, Parlamentul va discuta necesitatea unui plan urgent de acțiune la nivelul UE pentru asigurarea securității alimentare în interiorul și în afara UE, în sesiunea plenară de miercuri din Bruxelles.

Taxe de roaming


Joi, eurodeputații vor vota extinderea cu încă 10 ani a sistemului În roaming ca și acasă. Aceasta va permite consumatorilor să continue să-și folosească telefoanele în timpul călătoriilor în UE fără costuri suplimentare.

Summit UE


În pregătirea summitului de primăvară din 24-25 martie, care se va axa pe războiul din Ucraina, dar și pe situația Covid și pe redresarea economică, deputații își vor defini prioritățile. La reuniune este așteptată prezența președintelui Joe Biden alături de liderii UE.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, se va adresa plenului Parlamentului miercuri la 18:30 (ora României).

Conferința privind viitorul Europei


Cea de-a cincea Plenară a Conferinței privind viitorul Europei, ce va avea loc vineri și sâmbătă în Strasbourg, își va definitiva propunerile. Urmăriți dezbaterile în direct. 

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...