duminică, 22 mai 2022
AcasăRecomandatePartidul Maiei Sandu a câștigat alegerile parlamentare cruciale din Republica Moldova (after-poll)

Partidul Maiei Sandu a câștigat alegerile parlamentare cruciale din Republica Moldova (after-poll)

Conform primelor rezultate, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe voturi iar Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-a clasat pe locul doi. Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice au prezentat rezultatele primului after-poll.

La sondajul telefonic au participat 2.764 de cetățeni. Datele au fost colectate duminică, 11 iulie, în intervalul 12.00 – 21.00. Datele colectate nu includ regiunea transnistreană și diaspora, conform WatchDog.md și Institutul de Politici Publice.

Alegerile parlamentare anticipate sunt văzute ca opțiune între Est și orientarea pro-europeană a țării, principala miză fiind depășirea blocajului politic de la Chișinău în favoarea reformelor. Concret, cetățenii de peste Prut sunt chemați în cadrul scrutinului convocat de Maia Sandu cu scopul de a-i întări poziția împotriva forțelor pro-rusești.

Citește articolul integral în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE