marți, 24 mai 2022
AcasăLa ziActualitatePaşaportul vaccinal a intrat în vigoare în Franţa

Paşaportul vaccinal a intrat în vigoare în Franţa

Paşaportul vaccinal intră în vigoare în Franţa, după două săptămâni de dezbateri parlamentare şi după ce a fost validat şi de Consiliul Constituţional.

De luni, 24 ianuarie, este obligatoriu pentru persoanele de peste 16 ani care doresc să ia masa într-un restaurant, să  meargă la discotecă ori la operă, sau, să urce la bordul unui TGV ori al unui avion ce efectuează curse interne.

Cererea Consiliului Constituţional este ca acest paşaport să fie suspendat din momentul în care nu va mai fi nevoie de el.

În Franţa, paşaportul sanitar (care a intrat în vigoare în iunie 2021) este transformat în paşaport vaccinal – ceea ce înseamnă că testele nu mai sunt acceptate, doar vaccinurile anti-Covid, sub diverse forme.

Mai exact, paşaportul vaccinal este activat în cazul persoanelor care au 3 doze de vaccin anti-Covid, ori, doar două doze în cazul în care deţinătorul s-a vindecat de Covid.

Articolul integral, în RFI!

Citește și: Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru a fost ales președinte al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă din Parlamentul European (presshub.ro)

SursăRFI
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE