Patronii clujeni din domeniul HoReCa refuză închiderea restaurantelor la o incidență COVID de 6 la mie: „Aruncăm instrucțiunile pe geam”

Data:

Într-o scrisoare deschisă, HoReCa Cluj, în frunte cu președintele organizației Ștefan Gadola și alături de președintele HORA România, Ion Biriș, trage un semnal de alarmă și susține că noile măsuri implementate de autorități în contextul pandemiei sunt „fără noimă” și nu vor putea fi respectate.

Scrisoarea deschisă reprezintă, în fapt, un strigăt de ajutor al întregii industrii, cea mai afectată în pandemia de Covid-19. Pe lângă criza financiară, HoReCa se află în prezent și într-o amplă criză de personal, generată și alimentată de criza sanitară la nivel național administrată necorespunzător. Reprezentanții HoReCa sunt nemulțumiți și chiar indignați de modul în care autoritățile gestionează situația și simt că acestea n-au habar cum să mențină economia în picioare.

Patronii susțin că „este anormal ca o țară întreagă să amâne nedefinit evenimente importante și să închidă afaceri din neglijența și abuzul de putere a câtorva”:

„În contextul haosului creat de pandemia prelungită, coroborat cu noile restricții anunțate, complet neclare și fără coerență, și ținând cont de implementarea certificatului verde, suntem nevoiți să facem apel imperativ la normalitate. Nu vorbim de normalitatea pe care nimeni nu și-o mai amintește, ci aplicarea unor măsuri agreate și coerente, pe care să le putem respecta. E nevoie să o spunem încă o data – HORECA A FOST ȘI ESTE CEA MAI AFECTATĂ INDUSTRIE DE PESTE 1 AN ȘI JUMĂTATE! Am fost decimați, forța de muncă a dispărut efectiv, criza personalului ne amenință afacerile mai rău decât cea financiară. Oamenii sunt confuzi, speriați și nu mai au speranță în promisiunile de sprijin.

Nu este decât strigătul indignat al unei industrii oricum puternic reglementată care se confrunta încă dinainte de criza sanitară cu o lipsă acută de personal. Am fost ascultători, am respectat toate măsurile și am susținut dialogurile pașnice și constructive, dar acum nu există destule vorbe care să exprime strigătul de neputință. Suntem puși la colț din responsabilitatea unor politicieni ce par să nu înțeleagă cum funcționează economia și mecanismele ei. Asistăm nu doar la evenimente care sfidează măsurile de siguranță, ci și la legi votate de politicieni parcă numai pentru ei, este anormal ca o țară întreagă să amâne nedefinit evenimente importante și să închidă afaceri din neglijența și abuzul de putere a câtorva”, declară reprezentanții HoReCa.

Citiți articolul integral pe Monitorulcj.ro

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? PMP are un...

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste....

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor de cloud computing | Aktual 24

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la...

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...