miercuri, 25 mai 2022
AcasăInvestigațiiPatronul grupului Selina, Beneamin Rus, trimis în judecată de DNA Oradea pentru...

Patronul grupului Selina, Beneamin Rus, trimis în judecată de DNA Oradea pentru o evaziune fiscală de 1,5 milioane lei

Procurorii DNA Oradea au dispus, zilele trecute, trimterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Beneamin Rus, fondatorului grupului de firme Selina-Trameco, pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, prejudiciul ridicându-se la peste 1,5 milioane lei.

60 de facturi fictive

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată”, se arată într-o informare dată publicităţii joi de DNA. 

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că „în perioada 2008-2013, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii pe care o conducea a unui număr de 60 de facturi ce reprezentau cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, constând în achiziţii fictive directe de produse şi/sau prestări de servicii”. 

Potrivit DNA, Beneamin Rus s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.520.519 lei (TVA în sumă de 1.167.436 lei  şi impozit pe profit în sumă de 353.083 lei).

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE