duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitatePentru stăvilirea carnagiului de pe șosele, un polițist propune înăsprirea pedepselor din...

Pentru stăvilirea carnagiului de pe șosele, un polițist propune înăsprirea pedepselor din Codul Rutier

Din 2007, de când România a devenit stat membru UE, în fiecare an, fără nicio excepţie, ţara noastră a fost statul european cu cele multe decese raportate la populaţie. E drept, mortalitatea pe şosele a scăzut în tot spaţiul european, an de an; a scăzut şi la noi, dar România rămâne în continuare ţara cu cea mai ridicată mortalitate pricinuită de accidentele rutiere.

În 2019, spre exemplu, potrivit statisticilor europene, cele mai sigure drumuri au fost cele din Suedia (22 de decese la un milion de locuitori) și din Irlanda (29 de morţi la milionul de locuitori). Pe ultimele trei locuri ale clasamentului mortalităţii rutiere se află Polonia (77 de decese la milionul de locuitori), Bulgaria, cu 89 de decese şi România, cu nu mai puţin de 96 de morţi la milionul de locuitori.

Articolul integral în Argeșul Online

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE