Percheziții DNA la Protecția Consumatorului. Blue Air l-a acuzat pe director că a indicat „ce fel de ceasuri scumpe îi plac”

Data:

Procurorii DNA au efectuat miercuri percheziții într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise între 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare.

De asemenea, „se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București”, a anunțat DNA într-un comunicat de presă. Surse judiciare susțin că este vorba despre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), iar verificările l-ar viza pe directorul general Paul Anghel.

Citește și: Propagandă intensivă, din bani publici, pentru Gabriela Firea la televiziunea soțului Pandele. 6,8 milioane de lei pierderi

Acuzații de mită, făcute de Blue Air în iulie împotriva lui Horia Constantinescu și Paul Anghel

Procurorii DNA au transmis că perchezițiile de miercuri au legătură cu unele controale efectuate de ANPC la mai mulți producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare.

Dar, în iulie, în contextul amenzii uriașe pe care Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a dat-o Blue Air (2 milioane de euro, pentru încălcări ale drepturilor pasagerilor), compania aeriană a făcut public un comunicat în care a făcut mai multe afirmații conform cărora președintele autorității, Horia Constantinescu, și directorul general Paul Anghel le-ar fi sugerat reprezentanților firmei că lucrurile se pot rezolva și neoficial.

„Ca urmare a faptului că reprezentanții Blue Air nu au înțeles să acheseze, în absolut niciun mod, la propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea Președintelui ANPC dl. Horia Constantinescu care ne comunica faptul că, cităm «…. pot fi evitate costurile amenzii, dar trebuie să găsim soluții pentru un minim de 10-20% din sumă care să acopere stresul comisarilor din ANPC care sunt terorizați de plângeri față de Blue Air» sau cele venite din partea Directorului General ANPC, dl. Paul Silviu Anghel, care ne indica în discuțiile oficiale avute ce fel de ceasuri scumpe îi plac, aceștia au coordonat și condus aceste abuzuri împotriva Blue Airignorând absolut toate motivele de fapt care au condus la scăderea cifrei de afaceri a acestei societăți”, se arată într-un comunicat de presă al Blue Air.

La momentul respectiv, nici Horia Constantinescu, nici Paul Anghel nu au comentat acuzațiile.

Foto: Paul Anghel și Horia Constantinescu. / INQUAM_Photos_George_Calin

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.