joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitatePerseide 2021. Când are loc ploaia de meteoriți și de unde o...

Perseide 2021. Când are loc ploaia de meteoriți și de unde o poți vedea?

Perseidele sunt o ploaie de meteori, iar numele provine din grecescul Perseides, un termen care se referă la fiii eroului mitologic Perseu.

Maximul curentului de meteori Perseide se va produce în noaptea de 12 spre 13 august, începând cu ora 1 TLR (ora oficială în România), potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

„În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei. Pentru a le vedea trebuie să ieşiţi în afara oraşelor şi să priviţi cerul cu ochiul liber, după miezul nopţii, până dimineaţă. Priviţi minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceţi o mică pauză şi reluaţi observaţiile. Nu prea contează în ce direcţie priviţi, cât timp nu vă uitaţi în Pământ sau la telefon. În mod normal, se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră, dar nu vă supăraţi dacă sunt mai puţine (sau mai multe)”, au declarat Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, într-o postare pe Facebook.

Citește articolul complet în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE