Peste 300 de lăcașuri de cult din România nu au autorizație de securitate la incendiu

Data:

Incendiile nu ocolesc biserica, încearcă să transmită pompierii reprezentanților celor peste 300 de lăcașuri de cult care nu au autorizație de securitate la incendiu. Lista cuprinde mai multe tipuri de nereguli descoperite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU).

Au trecut șase ani de la incendiul din clubul Colectiv. România nu a învățat multe din lecția tragică, iar ea se poate repeta, din păcate, pentru că multe probleme au rămas nerezolvate. Școlile, bisericile, dar și spitalele, funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Un lăcaș de cult nu poate să fie închis de Departamentul pentru Situații de Urgență oricâte nereguli s-ar descoperi și cât de mare ar fi pericolul de incendiu, spre deosebire de alte instituții.

Spre exemplu, dacă într-un cinematograf s-ar încălca legea, el ar primi o amendă, în primă fază, iar, dacă problema nu s-ar rezolva, s-ar trece la închiderea temporară. Nu același lucru se întâmplă în cazul lăcașurilor de cult, școlilor sau spitalelor. Pompierii pot amenda biserica, dar nu o pot închide.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related