Petiție pentru ca Ștefan Bâlici să rămână director la Institutul Național al Patrimoniului

Data:

Organizația DECLIC solicită ministrului culturii, Lucian Romașcanu, să revoce decizia de a-l înlocui pe Ștefan Bâlici la conducerea Institutului Național al Patrimoniului (INP).

„Solicităm ca raportul de activitate al domnului Bâlici să fie re-evaluat de o comisie independența de profesioniști în domeniul conservării patrimoniului”, se arată în petiție.

De ce este important?

Evaluarea corectă și transparentă a oricărui director sau angajat, dar mai ales a conducerii unei instituții a statului de importanța Institutului Național al Patrimoniului, este absolut imperativă pentru a păstra încrederea cetățenilor în guvern.

Orice altceva denotă rea voință, lipsă de profesionalism și lipsă de responsabilitate pentru patrimoniul României din partea ministrului Romașcanu, spun cei de la DECLIC.

Așa cum Presshub a relatat, Ștefan Bâlici, managerul interimar al Institutului Național al Patrimoniului (INP), a anunțat miercuri noaptea că a fost schimbat din funcție de ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, fără să primească informații despre motivele și analizele în baza cărora a fost luată decizia.

Citește și: Schimbare controversată la Institutul Patrimoniului. Ștefan Bâlici: „Am contestat evaluarea, iar contestația a fost respinsă fără argumente”

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related