Piața meditaţiilor din Iaşi: De ce prosperă în fiecare an? Explicaţii de la specialişti şi părinţi

Data:

Copilul are nevoie de meditaţii? În cea de-a treia lună a anului şcolar deja nu mai există locuri disponibile, pentru că unele programări au fost făcute cu mult timp în urmă. Pregătirile în particular sunt, în prezent, o piaţă sigură pentru profesorii care doresc să aibă un venit în plus. Părinţii apelează la meditaţii pentru copiii lor fie pentru a trece unele examene, fie pentru a avea note bune la învăţătură, dar în cele mai multe situaţii aceştia sunt, cumva, obligaţi de sistemul de învăţământ. Un sistem deficitar, de cele mai multe ori.

Materia dificilă, exigenţele crescute, examenele care cresc concurenţa şi lipsa unei imagini reale asupra nevoilor elevilor îi fac pe unii părinţi să apeleze la învăţământul paralel, adică la meditaţiile făcute cu profesori particulari.

Citește și: Cum te afectează concret poluarea. PM10 și PM2,5 înseamnă că inhalezi deșeuri și fecale

„Acesta apare şi înfloreşte când sistemul de învăţământ este închistat, retardat, modelat după principiile unei selectivităţi constrângătoare ce ajunge să altereze tot ce se întâmplă în procesul clamat ca a fi educativ”, susţine prof.dr. Constantin Cucoş, fost director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii “Al.I. Cuza” Iaşi. 

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Drulă: Austria are o poziție irațională și inamicală la adresa României

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat miercuri, la Parlament,...

Județul Cluj, locul doi pe țară ca nivel al salariilor, după Capitală

Un clujean a câștigat în medie în acest an...