Piedone umilește public o tânără gravidă, în vârstă de 15 ani. Cum trebuie abordată problema mamelor minore

Data:

Primarul Sectorului 5 a distribuit pe Facebook o filmare în care face o vizită la un centru de primire în regim de urgență din subodinea instituției. În imaginile respective, primarul umilește public atât o tânără gravidă în vârstă de 15 ani din centru, cât și o angajată. Mai mult, a distribuit imaginile cu minora, fără să îi protejeze identitatea și fără să ceară acordul.

„Ce faci, păpușă? Tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani are? Păi și cum a rămas gravidă?”, este modul în care Piedone i se adresează tinerei. În plus, comportamentul fetei, care se ascunde de primarul Sectorului 5, lasă să se înțeleagă că nu a fost de acord să fie filmată. Cu toate acestea, identitatea fetei nu este protejată în niciun fel, fața acesteia fiind expusă.

Citește și: EXCLUSIV Minora gravidă umilită de Piedone într-un video postat pe Fb a născut prematur

Problema mamelor minore trebuie abordată cu grijă

Cei de la Centrul Filia, un ONG care luptă pentru drepturile femeilor, explică de ce modul în care Piedone o abordează pe fata de 15 ani este unul nepotrivit. Aceștia atrag atenția asupra faptului că problema mamelor minore trebuie abordată cu grijă la vulnerabilitatea lor și nu prin expunerea și umilirea lor publică.

ONG-ul spune că felul în care Piedone se adresează angajatelor din centru reprezintă un alt motiv de îngrijorare.

Citește și: Pariul îndrăzneț al unui oraș românesc de provincie

„Cum adică părăsește fără permisiune centrul? Cine este șeful centrului? Ați fost șeful centrului. Încheierea contractului. Cum să părăsească centrul și să vină gravidă înapoi? Pentru ce răspundem de ei? […] Încetarea contractului de muncă! Numirea unui nou administrator! Doamnă puteți să vă îmbrăcați și să vă duceți acasă. Oți fi dumneavoastră gospodină la dumneavoastră acasă”, este modul în care primarul Sectorului 5 vorbește cu una dintre persoanele care lucra în centrul respectiv.

Prevenirea sarcinilor în rândul minorelor nu se face prin țipete

Centrul Filia a mai spus că pregătirea angajaților care pot lucra în astfel de instituții de stat presupune învestiții de timp și de resurse, precum cursuri de specializare, dar și că evaluarea personalului trebuie făcută periodic, în baza unor proceduri și nu printr-un limbaj agresiv și umilință publică.

„Din păcate, comportamentul domnului primar Cristian Popescu Piedone nu indică o înțelegere reală a măsurilor necesare, ci doar aduce și mai multă vulnerabilitate unei fete de 15 ani”, a transmis ONG-ul.

Organizația Filia explică faptul că prevenirea sarcinilor în rândul adolescentelor este o problemă care trebuie tratată pe termen lung. Astfel, ar fi nevoie de introducerea campaniilor de educație sexuală, de facilitarea accesului la metode de contracepție și avort, dar și prin înființarea unor cabinetr de planificare familială funcționale.

În plus, în România este o lipsă de politici sociale care să sprijine mamele minore să-și continue studiile sau să-și găsească un loc de muncă.

Clipul postat pe pagina de Facebook a lui Cristian Popescu Piedone a făcut 1,7 milioane de vizualizări și a adunat nu mai puțin de 100 de mii de aprecieri și peste 10 mii de comentarii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Răsturnarea lui Carol I, de către liberali, s-a transformat într-o glumă | Aktual24

Răsturnarea lui Carol I este unul din momentele-cheie ale...