miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăÎn lumePisicile cu șase degete, adevăratele stăpâne ale casei memoriale Ernest Hemingway din...

Pisicile cu șase degete, adevăratele stăpâne ale casei memoriale Ernest Hemingway din Florida

În lipsa turiștilor internaționali , datorată pandemiei, casa din arhipelagul Florida Keys în care a locuit scriitorul american Ernest Hemingway a trebuit să-și concedieze aproape toți angajații. Dar pisicile cu șase degete atrag în continuare aici localnicii curioși…

După moartea lui Hemingway, în 1961, casa sa a devenit una dintre principalele atracții turistice din Key West, o insulă situată la o sută de kilometri sud de Miami și nord-vest de Havana, unde singurele “atracții” sunt cocteilurile, înotul și plaja.

Locuitorii săi au supraviețuit uraganelor acerbe și crizelor economice, dar nimic nu i-a pregătit pentru prăbușirea turismului din cauza coronavirusului.

Închiderea frontierelor împiedică turiștii internaționali să viziteze insula și nicio navă de croazieră nu a acostat acolo din martie. Rămâne doar turismul intern, care este îngreunat de frica de contaminare cu Covid-19.

Astfel, 30 din cei 45 de angajați ai Casei și Muzeului Hemingway au trebuit concediați săptămâna trecută. „Am avut zece ghizi. Acum sunt patru”, deplânge Andrew Morawski, directorul său.

Cei care au rămas, oferă tururi ghidate și îngrijesc cele aproximativ cincizeci de pisici cu șase degete, toate descendente ale felinei cu această anomalie genetică pe care Hemingway a primit-o în dar cu zeci de ani în urmă.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul RFI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE