Plafonarea prețurilor nu funcționează. Protest la benzinăriile din Ungaria

Data:

Numeroase benzinării din Ungaria au decis să închidă vineri și sâmbătă, în semn de protest pentru faptul că Guvernul Orban nu a plătit la timp subvențiile menite să acopere diferența din plafonarea prețului la combustibil, anunță Forbes.hu.

Asociația Benzinăriilor Independente din Ungaria (FBSZ) protestează, astfel, deoarece încă nu au primit la timp subvenția de 20 de forinți per litru promisă de Guvernul Viktor Orban din iulie.

Companiile membre și întreprinderile care alcătuiesc FBSZ au decis individual dacă închid pe 19 și 20 august, a transmis asociația. FBSZ a adăugat că inițiază contacte și cu conducerea Mol, cea mai mare companie petrolieră din Ungaria, pentru a asigura o mai bună alimentare cu combustibil a zonelor rurale.

Inițial, asociația a precizat că toți membrii săi vor închide stațiile. Ulterior, pe 16 august, Ministerul Agriculturii a precizat că guvernul a alocat 18,5 miliarde de forinți pentru subvenționarea benzinăriilor mici: cererile de subvenție vor fi acceptate în această săptămână, iar plățile vor începe săptămâna viitoare.

Citește și: VIDEO Cea mai spectaculoasă lucrare din România cu bani europeni. Din culisele unei investiții de 450 milioane de euro

Prin urmare, vineri, FSZB a menționat că, în perioada 19-20 august, sute de stații de combustibil aparținând asociației vor suspenda activitatea, deoarece încă nu au primit subvenția de stat brută de 20 de forinți pe litru din iulie, dar decizia rămâne la latitudinea fiecărei companii mici.

„Dorim să menționăm că întreprinderile de familie mici și mijlocii din domeniul comerțului cu amănuntul de carburanți sunt în mare pericol aici, mijloacele de existență și proprietățile lor nu sunt sigure”, a transmis FBSZ.

}nchiderea planificată de două zile poate exacerba problemele de aprovizionare deja existente după introducerea, în noiembrie anul trecut, a plafonării prețurilor la combustibil de către Guvernul Orban. Pentru a limita efectele, la mijlocul săptămânii, nu numai benzinăriile independente, ci și stațiile mai mari au primit mai mult combustibil, iar ungurilor li s-a recomandat să facă plinul din timp dacă au planuri de vacanță.

„MOL a limitat accesul benzinăriilor mici la carburanți, din 100 de litri de combustibil comandați, acestea primind numai 50 litri. Pe lângă combustibil, sunt și bani mai puțini, pentru că, în ciuda reglementărilor privind ajutorul de stat, plățile din iulie nu au fost efectuate nici până acum”, a declarat Gábor Egri, președintele FBSZ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...