duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziEconomiePlan al Comisiei Europene pentru combaterea prețului prea mare al energiei. Printre...

Plan al Comisiei Europene pentru combaterea prețului prea mare al energiei. Printre soluții, contractele colective, pe modelul celor prin care UE a achiziționat vaccinurile

Comisia Europeană a prezentat miercuri 13 octombrie un plan de combatere a prețului prea mare al energiei, cu accent pus pe diplomație și transparență. Si în ciuda unor discuții de culise, energiile regenerabile sunt prezentate drept parte a soluției și nu a problemei. Contractele colective sunt și ele menționate.

O parte a discuției în jurul scumpirii energiei sugerează că Pactul Verde al UE costă prea mult și că înainte ca el să fie aplicat, se vad deja rezultatele – anume scumpirea drastică a prețului energiei carbon.

Argumentul a fost dezbătut în interiorul UE unde Franța și Spania ar fi dorit o încetinire a ritmului energiilor verzi, dar ideea nu a fost reținută. In cele din urmă, s-a stabilit că Pactul verde este soluția și nu problema.

Prin urmare, Comisia Europeană a prezentat un plan axat pe economiile regenerabile – care au mai departe toată susținerea și pe „investigarea evenimentelor din piața energiilor carbon”.

Comisia este de fapt pe cale să analizeze abuzurile care ar fi putut avea loc în aceastaa piața și care ar putea sta și ele la baza urcării prețurilor.

Citiți articolul integral pe Rfi.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE