PNL îi dă ultimatum lui Nicușor Dan: 10 condiții de îndeplinit în 6 luni

Data:

Partidul Național Liberal îi cere Primarului General Nicușor Dan atingerea de către administrația condusă de către acesta a unor indicatori, pe 10 teme prioritare, în termen de 6 luni de acum înainte, dacă nu îl amenință cu retragerea sprijinului.

„Este doar normal ca Partidul Național Liberal, unul dintre cele două partide care i-a susținut campania electorală și i-a susținut activitatea să îi evalueze performanța la jumătatea mandatului, în fața bucureștenilor.

Dacă va dori în continuare sprijinul PNL București, primarul general va îndeplini până la data de 31 iulie 2023 indicatorii de realizare prezentați mai jos”, se arată în comunicatul liberalilor.

Aceștia susțin că obiectivele țin exclusiv de performanța administrativă, sunt realiste și se pot cuantifica ușor.

„Toate aceste teme au fost asumate de către candidatul Nicușor Dan în campania din anul 2020. Din modul în care am conceput indicatorii de evaluare, nu cerem rezolvarea integrală a acestor probleme, ci rezultate perfect realizabile, rezultate care ar fi putut fi atinse deja până în acest moment.”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Spor de 50% pentru primari și șefi de CJ care lucrează cu fonduri europene

Cele 10 puncte propuse de PNL

1️⃣ Investiții în termoficare, reducerea riscului de pierdere a fondurilor europene.

✔️Demararea execuției lucrărilor la minimum două tronsoane de termoficare finanțate cu fonduri europene. 

✔️Demararea proiectării pentru cinci loturi de termoficare a căror execuție este finanțată de către Ministerul Dezvoltării. 

2️⃣ Creșterea ritmului de execuție a marilor proiecte de investiții din Capitală. 

Respectiv deschiderea până la 31 iulie a circulației la pasajul rutier de la Doamna Ghica, realizarea a 50% din lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea și o soluție asumată privind realizarea sau nu a străpungerii de la Podul Ciurel. 

3️⃣ Mobilitatea: creșterea calității serviciilor publice de transport, adoptarea unei strategii unitare de parcări și deblocarea serviciului de taximetrie.

✔️Prezentarea și dezbaterea strategiei de parcare a Bucureștiului, publicarea primei variante din master-planul pe biciclete, subscrierea capitalului social al STB pentru ca societatea să poată recondiționa flota de transport public, deblocarea autorizațiilor de taximetrie;

4️⃣Digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice; 

5️⃣Demararea reformei instituționale a PMB (o parte din companii fiind desființate, altele nu, iar reorganizarea și eficientizarea promisă în campanie nu este pusă în aplicare); 

6️⃣Creșterea transparenței instituționale. Dispozițiile de Primar nu sunt publicate pe site și doar un număr foarte mic de proiecte cu caracter normativ sunt puse în dezbatere publică; 

7️⃣Revitalizarea parcurilor și înlăturarea pericolelor din mediul urban. 

✔️Parcurile aflate în administrarea PMB, în special, Cișmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului și Izvor se află într-o avansată stare de degradare.

✔️În București, există pericol real de producere a accidentelor din cauza copacilor uscați. 

Primarul General emite avizele de defrișare a arborilor bolnavi, solicitate de către Primăriile de Sector, cu întârzieri foarte mari. Uneori trec luni sau chiar ani, dar sunt situații când nu le eliberează deloc;

8️⃣Finalizarea lucrărilor de consolidare începute și demararea altora noi la clădirile cu risc seismic; 

9️⃣Asumarea prin acțiuni concrete a politicii de urbanism, cu accent pe zonele centrale. 

Administrația Nicușor Dan abia a reușit să deblocheze contractul pentru realizarea PUG-ului. În tot acest timp, zonele centrale se află într-un proces avansat de degradare.

✔️Reluarea lucrărilor la PUG și actualizarea bazei de date aferente PUG până la 31 iulie 2023; 

✔️Soluționarea cererilor aferente documentațiilor de urbanism depuse până la 31 decembrie 2022;

✔️Demararea a cel puțin două PUZ de regenerare urbană: unul pentru Bd. Magheru, altul pentru Calea Victoriei, care acum se prezintă ca două zone destructurate;

🔟Crearea unui sistem multianual de planificare de investiții care să integreze toți operatorii de rețele din București (Termoenergetica, STB, Apa Nova, Distrigaz, Enel, NetCity etc.).

Nu au un plan comun de investiții pe termen lung. Acest lucru face ca, de exemplu, o stradă reabilitată recent, în câteva săptămâni sau luni să fi săpată iar.

Cum a reacționat Nicușor Dan

Primarul Genera, Nicușor Dan, a spus joi că va analiza atent cerințele liberalilor.

„Alegătorii partidului național liberal m-au ales și reprezintă o parte importantă. Mă voi uita cu foarte mare responsabilitate la această listă”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Reacția lui Nicușor Dan, după ce PNL i-a trasat 10 teme ca să nu-i retragă sprijinul politic


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook Nicusor Dan

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...