Sancțiunile economice impuse de Occident au dus Rusia în pragul falimentului. Cu toate acestea, Kremlinul continuă războiul declanșat în Ucraina, cu și mai multă îndârzire.
La Moscova și în toată Rusia, mii de protestatari împotriva invaziei militare au fost arestați, iar Putin a impus legi dure pentru a înăbuși orice critică la adresa sa.
Cine-l va opri pe Vladimir Putin din marșul său criminal? Și, mai ales, unde se va opri liderul de la Kremlin? Ar putea fi Transnistria folosită pentru război? Cum va fi afectată Republica Moldova? Dar România?
Alături de mine, la Interviurile PressHUB, este jurnalista Sidonia Bogdan. Discutăm despre ce se întâmplă în Rusia cu Stanislav Secrieru, analist senior la Institutul Uniunii Europene pentru Studii de Securitate.
Stanislav Secrieru este analist senior la Institutul Uniunii Europene pentru Studii de Securitate (EUISS), unde acoperă Rusia și vecinătatea de est a UE.
Interesele sale de cercetare se concentrează pe relațiile UE-Rusia, politica externă și de securitate a Rusiei în regiunea post-sovietică, conflictele prelungite și relațiile UE cu statele Parteneriatului Estic (EaP).
Înainte de a se alătura EUISS, Stanislav Secrierul a fost Senior Research Fellow la Institutul Polonez de Afaceri Internaționale (2014-2016) și analist de politici la Open Society European Policy Institute din Bruxelles (2016-2017).
De asemenea, a fost cercetător la Colegiul de Apărare NATO din Roma (2006), Institutul pentru Politică Europeană din Berlin (2009-2010) și Colegiul Noua Europă din București (2011-2012).
A lucrat la proiecte de cercetare care abordează evoluțiile politice și de securitate din vecinătatea de est a UE pentru Consiliul European pentru Relații Externe (2007-2009) și Freedom House (2012-2013).