VIDEO Poate fi Putin oprit din Rusia? Ce urmează la Moscova după căderea dictatorului

Data:

Sancțiunile economice impuse de Occident au dus Rusia în pragul falimentului. Cu toate acestea, Kremlinul continuă războiul declanșat în Ucraina, cu și mai multă îndârzire.

La Moscova și în toată Rusia, mii de protestatari împotriva invaziei militare au fost arestați, iar Putin a impus legi dure pentru a înăbuși orice critică la adresa sa.

Cine-l va opri pe Vladimir Putin din marșul său criminal? Și, mai ales, unde se va opri liderul de la Kremlin? Ar putea fi Transnistria folosită pentru război? Cum va fi afectată Republica Moldova? Dar România?

Alături de mine, la Interviurile PressHUB, este jurnalista Sidonia Bogdan. Discutăm despre ce se întâmplă în Rusia cu Stanislav Secrieru, analist senior la Institutul Uniunii Europene pentru Studii de Securitate.

Stanislav Secrieru este analist senior la Institutul Uniunii Europene pentru Studii de Securitate (EUISS), unde acoperă Rusia și vecinătatea de est a UE.

Interesele sale de cercetare se concentrează pe relațiile UE-Rusia, politica externă și de securitate a Rusiei în regiunea post-sovietică, conflictele prelungite și relațiile UE cu statele Parteneriatului Estic (EaP).

Înainte de a se alătura EUISS, Stanislav Secrierul a fost Senior Research Fellow la Institutul Polonez de Afaceri Internaționale (2014-2016) și analist de politici la Open Society European Policy Institute din Bruxelles (2016-2017).

De asemenea, a fost cercetător la Colegiul de Apărare NATO din Roma (2006), Institutul pentru Politică Europeană din Berlin (2009-2010) și Colegiul Noua Europă din București (2011-2012).

A lucrat la proiecte de cercetare care abordează evoluțiile politice și de securitate din vecinătatea de est a UE pentru Consiliul European pentru Relații Externe (2007-2009) și Freedom House (2012-2013).


spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...