PRESShub a discutat cu mai mulți specialiști și medici implicați direct în campania de vaccinare pentru a afla de la aceștia ce s-a făcut bine și ce s-a greșit. Dezbaterea a mizat mai ales pe tema eșecului, pentru că acesta este mai important pentru a repara erorile pentru viitor.
Ștefan Dascălu, imunolog, doctorand la Universitatea Oxford, arată că între Marea Britanie și România diferența a fost că, din perspectiva dezinformării, cei virulent împotriva vaccinării nu au primit atenția reflectoarelor, nu au fost puși sau aduși în platou la ore de maximă audiență sau puși să dezbată.
Citește și: PODCAST | De ce a eșuat campania de vaccinare anti-Covid în România
Ștefan Dascălu este licențiat (din 2018) în Științe Biologice, specializarea Epidemiologie Teoretică, al aceleiasi Universitati Oxford din Marea Britanie.
Cercetările sale se concentrează pe strategiile de prevenție și control al bolilor infecțioase în Europa de Est, predominant în România.
Ștefan Dascălu este și comunicator științific dar si consultant în politici de sănătate publică, cu expertiză în epidemiologie teoretică si a fost implicat, încă de la debutul pandemiei de COVID 19, in eforturile de comunicare medicală, inclusiv în ceea ce privește implicarea cultelor în inițiativele de sănătate publică.
Dealtfel, pentru eforturile sale în această direcție, Ștefan Dascălu a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, in august 2022, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H – „Cercetarea științifică.
„De ce a eșuat campania de vaccinare anti-Covid în România”
Doar 42,78% dintre românii eligibili s-au vaccinat cu minimum două doze împotriva COVID-19, adică aproape 8,2 milioane de persoane.
În primul episod al podcastului „De ce a eșuat campania de vaccinare anti-Covid în România”, proiect susținut de Science+, am discutat cu dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, pionier al medicinei personalizate în România și Sud-Estul Europei, președinte al Grupului „Educație și Curricula” din cadrul Consorțiului Internațional pentru Medicina Personalizată (ICPerMed), membru al Board-ului FH Europe și membru al Steering Board Inequalities Network – European Cancer Organisation.
Foto: Facebook Ștefan Dascălu
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
asta inseamnă că in UK a fost censură și in România nu a fost