Podul suspendat peste Dunăre – lovitură pentru mega-afacerea bacurilor. Rezultate financiare record pentru ultimii şase ani

Data:

spot_img

Traversarea Dunării cu bacul între municipiul Galați și localitatea I.C. Brătianu a atins, în 2022, cifre-record pentru ultimii șase ani

Astfel, Navrom Bac SRL Galați a înregistrat, anul trecut, cea mai mare cifră de afaceri, cele mai mari venituri și cel mai mare profit net începând din anul 2017, având și cel mai mare număr mediu de salariați. În acest an, însă, peste jumătate dintre comandanții de bacuri din Galați au plecat să lucreze în Ucraina, pe salarii de trei-patru ori mai mari.

Nu mai puțin de 34,9 milioane de lei a fost cifra de afaceri netă a companiei Navrom Bac SRL Galați la sfârșitul anului 2022, conform datelor de pe portalul Ministerului Finanțelor. Veniturile totale au fost de 35,7 milioane de lei, iar profitul net, de 7,5 milioane de lei.

Toate acestea, cu un număr mediu de salariați de 115. Compania gălățeană administrează traversările cu bacul pentru pasageri și autovehicule atât de la Galați (spre malul tulcean), cât și de la Isaccea (spre Orlivka, Ucraina).

Citește și Aktual24: S-a însurat Rădoi de la Metrou, la de 61 de ani – Ambii miri sunt trimiși în judecată de DNA

Podul a agitat apele la Galați și Brăila

De multe ori, Navrom Bac a fost ținta nemulțumirilor pasagerilor gălățeni și nu numai, care au acuzat timpii mari de așteptare pentru a urca pe bac, mai ales în zile foarte aglomerate, în weekenduri sau în zile în care oamenii plecau sau se întorceau, în număr foarte mare, în și din concedii.

„Lasă că se dă drumul la podul peste Dunăre și o să rămâneți fără obiectul muncii” – era laitmotivul nemulțumirilor.

Odată cu apropierea deschiderii podului peste Dunăre dintre Galați și Brăila, Navrom Bac a luat o decizie care a stârnit, din nou, comentarii negative.

Compania a anunțat că, de la 1 iulie 2023, din cauza lipsei de personal, nu se vor mai face niciun fel de curse speciale de noapte, nici măcar pentru urgențe. Asta în condițiile în care pe podul peste Dunăre nu se va putea circula noaptea decât în weekenduri, până pe la mijlocul toamnei.

Mai mult, pe 4 iulie, s-a anunțat că, din cauza scăderii accelerate a cotelor Dunării la Galați, nu mai pot urca pe bac vehiculele agabaritice și cele cu garda la sol joasă. Această din urmă problemă se pare că s-a rezolvat, în cursul zilei de 7 iulie Navrom Bac mutând pasarelele pe poziția „ape mici”.

Citește și: Familia Lecca. Adevărații aristocrați ai României nu au făcut pactul cu comuniștii

Apele au fost tulburi și la Brăila. Pe 6 iulie – ziua deschiderii circulației pe pod, zeci de brăileni au venit să traverseze Dunărea cu bacul pe la Galați, spunând că Romnav Brăila (firma care administrează traversările cu bacul din județul vecin) a informat că nu mai face nicio cursă.

Și aici situația s-a remediat, în după-amiaza aceleiași zile Romnav transmițând un comunicat în care informa că va continua să opereze traversarea Dunării cu bacurile pe la Brăila.

Mai multe, în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
2 COMENTARII
  1. Prea Sfintia sa Casian de ce nu a fost invitat la inaugurarea podului sau nu a vrut sa participe? Ce aveti maica cu el?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Abandonul școlar, un fenomen alarmant | Ziarul de Iași

Abandonul școlar, un fenomen alarmant. Conform raportului „Starea învățământului...

Mii de gălățeni nu au loc de muncă de cel puțin 2 ani | Viața Liberă

Mii de gălățeni nu au loc de muncă de...

Maria Muscalu Albani, întâlnirea cu personalitatea culturală și umană a Maestrului Corneliu Baba | Puterea a Cincea

Maria Muscalu Albani, întâlnirea cu personalitatea culturală și umană...