Poliția turcă a arestat cinci persoane care s-au amuzat pe rețelele de socializare că președintele Recep Erdogan este infectat cu COVID-19

Data:

Poliţia turcă a arestat duminică cinci persoane pe care le-a acuzat că au difuzat presupuse mesaje de ură la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, după ce persoanele reţinute au râs pe reţelele sociale de şeful statului turc, după ce au aflat că acesta s-a îmbolnăvit de coronavirus, transmite EFE.

Unitatea de delicte informatice a investigat 36 de conturi de pe reţelele sociale pentru acest tip de mesaje şi a ordonat reţinerea a opt persoane, însă până acum nu a reuşit să dea decât de cinci dintre ele, a informat cotidianul turc Hurriyet.

Cel mai cunoscut nume de pe listă este cel al înotătorului olimpic Derya Buyukuncu, retras din activitatea sportivă din 2012 şi cunoscut pentru participarea sa la programe cu celebrităţi, care a răspuns sâmbătă cu un tweet sarcastic la mesajul preşedintelui turc, care le ceruse susţinătorilor săi „să se roage” pentru însănătoşirea sa.

„S-a îmbolnăvit de coronavirus şi vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărţi prin cartier atunci când va veni momentul”, a scris Buyukuncu tot pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărţi oamenilor dulciuri tradiţionale după o înmormântare.

Ulterior tweetul a fost şters, însă „halva” a devenit tendinţă pe Twitter, atât pentru cei care îşi exprimă dorinţa de a-l vedea mort pe preşedintele turc, cât şi pentru cei care critică această atitudine.

Materialul de presă poate fi citit integral pe G4 MEDIA.RO.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...