Poliţist călcat cu maşina de un bărbat fără permis. Și colegul agentului a fost rănit

Data:

Un poliţist din Argeș a fost călcat cu maşina, iar un altul a fost acroşat de un conducător auto care a refuzat să prezinte actele la control. S-a dovedit, ulterior, că bărbatul avea permisul suspendat. Individul a fost reținut marți, iar acum e cercetat pentru ultraj.

„În ziua de 24 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj, format din doi polițiști, din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, în timp ce se afla în exercitatea atribuțiilor de serviciu efectuând activități specifice de control rutier, pe raza comunei Poiana Lacului, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Poiana Lacului”, precizează IPJ Argeș.

Bărbatul a refuzat să prezinte polițiștilor documentele personale și ale autoturismului, efectuând manevra de mers înapoi și, ulterior, a demarat în viteză, cu intenția de a se sustrage controlului.

„În timpul acestor manevre, conducătorul auto a călcat cu roata mașinii pe unul dintre polițiști și l-a acroșat cu autoturismul pe celălalt polițist. În urma evenimentului, persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, mai precizează IPJ Argeș.

Avea permisul suspendat

Ulterior, bărbatul a fost identificat, iar din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.(2) din Codul Penal.

„Ulterior, în ziua de 26 aprilie a.c., în baza mandatului de aducere, emis de procurorul de caz, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului l-au condus pe bărbat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, unde a fost audiat, conform competențelor, procurorul de caz dispunând reținerea acestuia pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi (27 aprilie) să fie dispuse măsuri preventive”, mai precizează IPJ Argeș.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related