Poliţista care-l ajuta pe Victoraş Micula „sifona” informaţii din bazele de date secrete. Cum opera spioana din Poliţie

Data:

Potrivit ebihoreanul.ro, poliţista judecată pentru că i-a dat informaţii secrete milionarului Victor Micula, ba chiar l-a lăsat pe acesta să acceseze personal baza de date a Ministerului Afacerilor Interne, a fost pusă sub inculpare într-un nou dosar. 

„Argaţii” lui Victoraş 

Parchetul Bihor a anunţat vinerea trecută finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a agentei Camelia Erdei. Instrumentat de procurorul Cristian Ardelean împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, dosarul a fost disjuns din cel în care poliţista a fost inculpată în decembrie 2020 alături de Victor Micula (foto) şi de trei colegi ai ei – Ovidiu Vaida, Claudiu Rengle (între timp pensionat) şi Alin Zanca, pe care Micula i-a transformat în „argaţi” personali. 

Spioana din Poliţie

În acea anchetă, coordonată de acelaşi procuror, Erdei a fost acuzată de acces ilegal la sistemul informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu şi complicitate la acces ilegal la sistemul informatic: în primăvara lui 2018, profitând că lucra la Serviciul Dispecerat şi Supraveghere Video, i-a oferit lui Micula datele personale ale unui tânăr cu care afaceristul intrase în conflict, iar apoi l-a lăsat să utilizeze de unul singur baza de date secretă. Ca atare, Micula şi-a căutat propriile date, ale părinţilor, ale unor cunoştinţe şi ale altor VIP-uri, precum Codin Maticiuc ori cântăreaţa de muzică populară Vlăduţa Lupău, căsătorită cu fiul fostului şef al BCCO Cluj, Toma Rus.

Alt dosar, aceleaşi metehne

Din noul rechizitoriu întocmit pe numele poliţistei reiese că aceasta a ignorat cu bună ştiinţă şi repetat toate regulile care o obligau să folosească programul informatic al MAI doar în interes de serviciu şi să păstreze confidenţialitatea datelor. „Practic, inculpata a utilizat datele ca pe propriul său bun, de care poate dispune la discreţie, deseori la ore târzii din noapte”, arată actul de acuzare. 

Articolul integral, pe ebihoreanul.ro !

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...